Denemarken voor de toerist

In de rust en stilte van dit kleine land Denemarken is het moeilijk voor te stellen dat barbaarse Vikingen met hun zwaarden en speren rondstruinen. Alle soorten toeristen zullen Denemarken een geweldige bestemming vinden met alles van zandstranden, fjorden en baaien tot het schilderachtige platteland met ringforten en kastelen en eeuwenoude monumenten om van te genieten. Denemarken wordt het best bezocht in augustus, maar april tot oktober is redelijk acceptabel, aangezien het weer in deze periode gastvrij is.

Kopenhagen als hoofdstad

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en deze stad ligt op de eilanden Amager en Sealand. Kopenhagen staat bekend om huizen met torenspitsen en koperen daken en deze stad heeft zelfs de bijnaam gekregen als de stad van koperen daken. Kopenhagen betovert toeristen met zijn geplaveide straatjes en de Kleine Zeemeermin die onder andere bij de ingang van de haven te vinden is.

De stad Kopenhagen is een van de meest toeristenvriendelijke steden ter wereld en biedt veel bezienswaardigheden die van esthetische of historische waarde zijn, zoals parken, monumenten, tuinen en oude gebouwen en zoals elke andere stad die beroemd is onder toeristen, is Kopenhagen heeft ook een eigen pretpark genaamd de Tivoli. De stad heeft een breed netwerk van spoorverbindingen die vrij goedkoop zijn en een uitstekende manier van openbaar vervoer bieden voor zowel toeristen als de lokale bevolking.

Er zijn veel rondleidingen die je kunt maken in de stad Kopenhagen, waaronder een Vikingland-tour die je naar een Vikingschipmuseum brengt waar monsters van door de Vikingen gebouwde schepen worden bewaard. De koninklijke tour brengt je naar het Kristianborg-paleis en er is ook een rondleiding door de bekende Carlsberg-brouwerij.

Andere bestemmingen in Denemarken

Toerisme in Denemarken is niet alleen beperkt tot de stad Kopenhagen, er is een overvloed aan andere bestemmingen die Denemarken te bieden heeft. Naast een oud renaissancegebouw is Aalborg de thuisbasis van een grote begraafplaats voor Vikingen. Er is een groep van meer dan 60 gebouwen hier in deze stad die van historisch of architectonisch belang zijn en die vanuit heel Denemarken in hun geheel naar deze plek zijn verplaatst.

Funen is een andere plaats die op elke reisroute moet worden vermeld. Deze plaats wordt de ‘Tuin van Denemarken’ genoemd, omdat de landzijden gewoon prachtig zijn met oude parken en tuinen met herenhuizen en kastelen en al het andere dat u kunt relateren aan de tijden van royalty’s en mystiek. De belangrijkste stad van Funen is Odense en is vernoemd naar Oden, een Noorse god. Deze stad wordt ook wel de ‘stad van sprookjes’ genoemd, het is interessant hoe elke plaats in Denemarken een titel lijkt te hebben. Hans Christian Robertson werd hier in de stad Odense geboren en de stad viert elk jaar in juli en augustus een festival ter herdenking van hem en zijn werken.

Kunthenborg park in de regio Lolland van Denemarken is het grootste park in Denemarken met vele soorten flora en fauna die hier te vinden zijn. Hammershus in Bornholm is een kasteel in puin en is een genot voor de toerist, samen met Elsinore, de locatie van een groot fort genaamd Kronborg.

Denemarken