Bezoek Kopenhagen

De hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen, is verreweg de meest populaire toeristische bestemming in dit prachtige Scandinavische land. Met zoveel bezienswaardigheden, talloze activiteiten om aan mee te doen en heel veel heerlijk eten, biedt Kopenhagen voor elk wat wils.

De grootste bezienswaardigheden in Kopenhagen ervaren

Toeristen van over de hele wereld komen over zee, door de lucht of over land om de grootste bezienswaardigheden van Kopenhagen te ervaren, waaronder de Tivoli, een beroemde tuin en het op een na oudste pretpark ter wereld met spannende achtbanen, prachtige fonteinen, bloembedden en verbluffende custom- ontworpen lichten in het hele park, evenals de Tivoli Concert Hall, een belangrijke locatie voor klassieke muziek. Een andere populaire toeristische trekpleister is het standbeeld van de Kleine Zeemeermin dat op een rots bij het water aan de Langelinie-promenade staat. Het beeld is sinds 1913 een icoon in Kopenhagen en is gebaseerd op het sprookje van Hans Christian Andersen. Kopenhagen is ook de thuisbasis van vele kastelen, restaurants, musea en is de place to be om het opwindende nachtleven te ervaren.

Het nationaal museum van Denemarken

Het Nationaal Museum is het grootste museum voor culturele geschiedenis en archeologie van Denemarken en bevat geschiedenis van Deense en andere vreemde culturen. De National Gallery heeft collecties van de 12e eeuw tot heden en is de thuisbasis van werk van kunstenaars als Picasso, Rembrandt, Matisse, Rubens en Haaning. Andere opmerkelijke musea zijn het Ny Carlsberg Glyptotek Museum, het Thorvaldsens Museum, het Ordrupgaard Museum, het Louisiana Museum, het Danish Design Museum en het Cisternerne Museum. Het concertgebouw van Kopenhagen, het Koninklijk Deens Theater, Vega in de wijk Vesterbro en het operagebouw van Kopenhagen zijn slechts enkele populaire plekken in de stad om spannende musical-, symfonie- of balletuitvoeringen te zien.

Hoewel het gemakkelijk is om met de auto rond te reizen in Kopenhagen, worden inwoners aangemoedigd om te voet of met de fiets te gaan om hun stad groen te houden. Het gebruik van het openbaar vervoer wordt ook aangemoedigd en is gemakkelijk te doen met het geweldige metrosysteem van Kopenhagen dat renners brengt waar ze heen moeten in de stad, het S-treinnetwerk dat de buitenwijken met elkaar verbindt, evenals de hoofdspoorlijnen die de omgeving verbinden gebieden richting de luchthaven en naar de beroemde Sontbrug. De stad breidt momenteel haar openbaar vervoersysteem uit om haar twee miljoen passagiers per maand tegemoet te komen.

Erkend als een van de meest milieuvriendelijke steden ter wereld, doet Kopenhagen haar uiterste best op het gebied van energiebesparing en haar ongekende inzet voor het bereiken van hoge milieunormen heeft de stad de titel “Europese Groene Hoofdstad 2014” opgeleverd vanwege haar ambitieuze doelstellingen en was ook ‘s werelds toonaangevende groene stad in de 2012 Global Green Economy Index.

Kopenhagen werd ook uitgeroepen tot een van de gelukkigste landen ter wereld en het is gemakkelijk te begrijpen waarom! Met zijn universele gezondheidszorgsysteem, gratis onderwijs en ongelooflijke sociale veiligheid blijft Kopenhagen een plek waar de inwoners met trots hun thuis noemen.

Denemarken