Kopenhagen, Helsingor en dranken in Denemarken

Denemarken is één van de hipste landen van Europa. Kopenhagen is de hoofdstad van het land, met een levendig avondleven, mooie paleizen en schitterende kastelen.

Deense dranken

Als je naar Denemarken reist, zal je het begrijpen dat de bars en de lekkere dranken zeker ter sprake mogen komen als het over dit land gaat. Wanneer je er een biertje drinkt, zal je al snel een tweede en een derde willen bestellen. Daarom kan een avondje stappen met vriendelijke Denen gevaarlijk zijn. Vanwege de ligging op onze aarde, wordt het er in de zomer pas om elf uur donker. Dit kan moeilijk zijn om je aan te passen. Als je op je horloge kijkt en je vervolgens beseft dat het al vier uur ‘s nachts is en dat je beseft dat de zon al opkomt, kan het even slikken zijn!

Kopenhagen

Kopenhagen is één van die steden die groot is, maar klein aanvoelt. Deze sfeer komt voort uit het feit dat er veel wandelgebieden zijn. Zelfs in het centrum van de stad zijn de straten ingericht zoals in een wijk. Dit geeft zelfs het grootste restaurant of de grootste bar in de grootste straat het gevoel van een lokale taverne.

Als paleizen en kastelen jouw ding zijn, heeft Denemarken veel te bieden. Het paleis van Amalienborg en de omliggende buurt zijn duidelijke voorbeelden van de periode van de hoogste paleisbouw in Europa. Een snelle minibustrip buiten de stad brengt je naar de kastelen van Kronborg en Frederiksborg.

Helsingør

Helsingor is een provinciestad die het echte Denemarken vertegenwoordigt. Verrassend genoeg leken veel Denen Kopenhagen als een geweldige stad te beschouwen, maar deze is niet echt representatief voor het echte Denemarken. De stad is veel slaperiger dan Kopenhagen en heeft een meer authentieke uitstraling. Wel moet je er rekening houden dat er heel veel Zweden te vinden zijn.

Waar je ook op vakantie gaat in Denemarken, je zal zeker geniet van je tijd in dit mooie land!

Denemarken