Arhus verkennen – Wat te zien in Arhus

Arhus is de op een na grootste stad van Denemarken en ligt op het schiereiland Jutland. De meeste mensen die Denemarken bezoeken, nemen nooit de tijd om Arhus te bezoeken en zijn rijke en fascinerende geschiedenis te leren kennen. Slechts een paar uur met de trein van Kopenhagen en je bent in Arhus en er is genoeg te zien in Arhus.

Als u Arhus wilt verkennen, kunt u dit het beste te voet doen. Als je door de stad wandelt, kun je de geschiedenis zien en voelen. Er zijn 5 hoofdgebieden in het centrum, die vol zitten met geschiedenis.

5 gebieden

Die vijf gebieden zijn Vestergade, The Latin Quarter, Bispetoften, Frederiksbjerg en de stad. Elk gebied is rijk aan geschiedenis en de beste manier om er meer over te leren is door ze allemaal te bezoeken.

Vestergade

In Vestergade je wilt Vor Frue Kirke bezoeken, gebouwd in 1237 en lezen over de restauratie in 1957. Loop langs Mollestein – een straat vol met kleine huisjes uit de 17e eeuw. Deze straat is erg populair vanwege de pittoreske huizen. Ga langs en zie Skt Karens Gard, dat vroeger een ziekenhuis was voor de melaatsen. Ook kun je de nieuwe update Molleparken en de Centrale Bibliotheek bezoeken.

Quartier Latin

De Quartier Latin, het oudste deel van Arrhus, dateert uit de 14e en 15e eeuw. Het Quartier Latin staat waar de oude vestingwerken van de stad stonden en werden gesloopt om nieuwe huizen te bouwen. Er is veel invloed van de Franse linkeroever, toen de restauratie in 1967 begon, en waar dit gebied zijn naam aan dankt.

Wanneer u het Quartier Latin verkent, moet u alle oude gebouwen opmerken, inclusief de koopmanshuizen, badhuizen, de art nouveau-reliëfs, gevelhuizen, de smalle steegjes – architectuur heerst in dit gebied van Arhus en is zeer pittoresk.

Bispetvaak

Bispetvaak loopt van Skt Clemens Torv langs de wandelstraat Stroeget, inclusief de Radhus en het concertgebouw. Hier is het gemakkelijk om afgeleid te worden door de Stroget, het belangrijkste winkelgebied van Arhus, maar er zijn ook veel historische bezienswaardigheden die u kunt bezoeken. Het grote plein “Skt Clemens Torv” is eigenlijk gebouwd als brandpreventie. De grote open ruimte was er om de verspreiding van vuur naar andere gebouwen te voorkomen, het Radhus is ontworpen door Arne Jacobsen en was een controversieel gebouw, het concertgebouw en het AROS-museum zijn vrij modern en een must voor de architecturale stijlen. Er is veel meer in overvloed op dit gebied.

Frederiksbjerg

Frederiksbjerg is aan de andere kant van de sporen – dat is de spoorlijn. Het begint achter het station, dat tot 1861 land was. Toen de spoorlijnen werden aangelegd, groeide het gebied rond de spoorwegindustrie. De woningen en gebouwen dateren grotendeels uit die tijd. Er zijn veel interessante bezienswaardigheden, waaronder de Arhus Oliefabrik en het Sukkerhuset. Dit is nu een zeer trendy wijk aan het worden.

De stad

Het laatste deel van de stad is het centrum van Arhus. Daar vindt u het oude stadhuis, Bryggen, The Loeve Apotek uit 1745, Hotel Royal, Skt Clemens Torv, Katedralskole, Aarhus Teater en Domkirkeplads.

Denemarken