Goocheltrucs onthuld – De grijze olifant uit Denemarken Classic

Als je het leuk vindt om eenvoudige magische paranormale trucs te doen die zo eenvoudig zijn dat ze onmogelijk te verknoeien zijn, dan ben je hier aan het juiste adres. Dit is een klassieke truc die al bestaat zolang ik me kan herinneren. (En ik ben er al een tijdje!). Het werkt geweldig voor volwassenen, kinderen, iedereen die eenvoudige getallen kan optellen en aftrekken. Je kunt dit zelfs instellen voor een “onthulling” in David Blaine-stijl aan het einde.

De basistruc

Hier is de basistruc. Ik zal je vragen dezelfde dingen te doen als de mensen die je voor de gek houdt, te doen, zodat je kunt zien hoe het werkt. Bedenk eerst een getal tussen één en tien. Neem daarna het getal en vermenigvuldig het met negen. Als het nummer uit twee cijfers bestaat, tel ze dan bij elkaar op. Trek er nu vijf van af. Begrepen?

Nu neem je het nummer en match je het met de corresponderende letter van het alfabet, met A=1, B=2, etc. Begrepen? Super goed. Kies nu een Europees land dat met die letter begint. Begrepen? OK, ga nu één letter vooruit in het alfabet. Begrepen? Denk nu aan een circusdier dat met die letter begint. OKE? Welke kleur heeft dat dier? Oké, dus nu denk je waarschijnlijk aan een grijze olifant uit Denemarken, toch?

Dit werkt omdat elk getal waarmee je begint, altijd op vier eindigt. Probeer dit met alle getallen van één tot en met tien en je zult het zien. Zolang je een land uit Europa specificeert, zullen de meeste mensen Denemarken kiezen. En zolang je nog een letter (E) omhoog gaat, zullen de meeste mensen olifant kiezen, en dan natuurlijk grijs.

De truc onthullen

Er zijn verschillende manieren om deze truc te onthullen. De beste manier is om “Grijze olifant uit Denemarken” op een stuk papier te schrijven, het op te vouwen en het aan de persoon te geven met wie je de truc uithaalt. Laat ze dan hun antwoord vertellen en laat ze het opgevouwen stuk papier uit hun zak halen en hardop voorlezen.

Dit is echt een geweldige truc om te doen op feestjes als je één persoon kiest om de truc op te doen, en laat iedereen toekijken. Tenzij de persoon deze truc kent en je opzettelijk probeert af te zetten, zullen ze bijna altijd eindigen met een grijze olifant uit Denemarken. Dit werkt vooral goed met kinderen, en laat ze als groep het land, het dier, enz. bedenken voordat ze het magische vel papier uitvouwen. Veel plezier hiermee.

Denemarken