Top gratis locaties om te bezoeken in Kopenhagen

Niet alle reizigers naar Kopenhagen in Denemarken hebben het goed. Hoewel er vaak rijke mensen naartoe gaan voor zaken of vrije tijd, hebben de anderen een beperkt budget. Dus als je tot de laatste groep behoort, is het tijd om wat toeristische en uitgaansgelegenheden te ontdekken waar je gratis naartoe kunt gaan. Er zijn er eigenlijk veel als je ze maar kunt vinden en je kunt je zoektocht hier beginnen.

De stad Christiana

Bekijk de stad Christiana. Dit is een vrije stad, gesticht in 1971 en jaarlijks bezocht door zo’n 750.000 mensen uit heel Europa. In die tijd vestigde een groep hippies zich in de militaire kazerne die al door de soldaten was verlaten en daar stelden de mensen hun eigen regels op, los van de regering van Denemarken. Bezoekers wachten hier een verrijkende ervaring, aangezien de plaats beschikt over geweldige sculpturen, schilderijen en muurschilderingen. De huizen zijn ook lokaal gemaakt.

De kunstgalerijen

Als je iemand bent wiens voorliefde iets met kunst te maken heeft, dan zijn de kunstgalerijen perfect voor jou. De meeste kunstgalerijen in Kopenhagen zijn gratis te bezoeken. Zorg ervoor dat u ook tentoonstellingsvoorbeelden bijwoont als u de kans krijgt, want dit geeft u de mogelijkheid om de verschillende kunstwerken te zien voordat ze aan het publiek worden getoond. U kunt zelfs genieten van een aantal drankjes en snacks. De meeste galerieën plannen hun voorvertoningen op vrijdag vanaf 17.00 uur. Alleen Larm Galleri in de wijk Valby organiseert zijn voorvertoningen op donderdag. Deze galerie is uniek gesitueerd in een voormalige fabriek van oude kartonnen dozen.

Voor avondentertainment is de Ideal Bar een echte aanrader. Dit is in het Vesterbro-district van Kopenhagen, specifiek in Vega. Een loungebar niet voor de high society maar voor de gewone mensen, de toegang is hier helemaal gratis. De bar presenteert elke dag een ander thema van woensdag tot en met zaterdag met een eigen gastheer en club.

Denemarken