Denemarken Souvenirs – Wat mee te nemen uit Denemarken als souvenir

Als je naar nieuwe landen reist, is de neiging om souvenirs te kopen voor vrienden, familie en natuurlijk jezelf. Het probleem is wat voor soort souvenir je mee naar huis moet nemen. Welnu, als je naar Denemarken komt of als je gewoon op zoek bent naar goede Deense souvenirs, heb ik een paar suggesties die voor veel van mijn vrienden en familie winnaars zijn geweest. Hieronder vind je een lijst met mijn favoriete Deense souvenirs.

Top 4 met souvenirs uit Denemarken

Souvenirs worden alleen gewaardeerd als de persoon aan wie je ze geeft in Denemarken is geweest of om de plaats geeft. Veel van de souvenirs, zoals gedenkplaten, asbakken, enz., worden door uw familie op de plank gezet en betekenen “niets” voor hen. Ze zullen alleen maar iets voor je betekenen, omdat je Denemarken hebt bezocht. Ik raad altijd aan om interessante voedselproducten mee naar huis te nemen die thuis niet verkrijgbaar zijn. Hier zijn een paar leuke en smakelijke traktaties om mee terug te nemen:

1. Flødeboller: dit zijn met chocolade omhulde marshmallow-roomballen op een koekjesbodem. Ze zijn populair op ijs, maar kunnen ook zo gegeten worden. Je kunt ze bij bijna alle supermarkten krijgen voor ongeveer 15-20 kronen voor een doos van 12 en ik heb nog niemand gevonden die er niet van houdt.

2. Pålægschokolade: dit wordt geleverd in een kleine doos met ongeveer 30 stuks in elke doos. Nogmaals, het is te vinden in alle supermarkten. Het zijn dunne plakjes chocolade en ze worden meestal geserveerd op vers gebakken brood dat warm is. Als het brood warm is, smelt de chocolade op het brood. Als het brood niet vers gebakken is, kunt u het brood roosteren en als het klaar is op het brood leggen. Je kunt het brood en de chocolade zelfs zachtjes opwarmen in een oven (niet in de magnetron… dat bederft de smaak). De chocolade hoeft niet verwarmd te worden; het kan op kamertemperatuur worden gegeten en zal nog steeds fantastisch smaken. Kom op, waar anders eten mensen chocoladebroodjes? Ik stuur altijd dozen van deze terug naar vrienden die op bezoek komen. Ze slaan hier hun voorraad in en schrijven en vragen me om de paar maanden een paar dozen te sturen.

3. Snoep: Zoethout is natuurlijk de natuurlijke keuze als je vrienden/familie van drop houden. Als dat niet het geval is, koop dan wat ander geweldig snoep. Je moet echt naar Nørregade in Kopenhagen gaan en “bolcher”, wat het Deense woord voor snoep is, halen bij de BESTE bolcherfabriek/winkel in Denemarken. Het heet Nørregade Bolcher en het is gelegen aan Nørregade (direct naast het treinstation van Nørreport… op 2 minuten lopen). Daar kun je niet alleen kijken hoe ze het snoep maken, maar je kunt je eigen combinatie van de verschillende soorten bolchers uit de winkeldisplays kiezen. Het doet denken aan een van de oude Amerikaanse frisdrankfonteinen / 5-and-dime-winkels waar ze allerlei verschillende snoepjes in potjes met bolletjes hadden zodat je kon kiezen. Zelfs als je niet van snoep houdt, is het een geweldige plek om als toerist te bezoeken. Ik hou van de geuren en sfeer. Lekker!

4. Keukenaccessoires: kijk op plaatsen zoals Illums. Het is best prijzig, maar er zijn ook leuke dingen. Accessoires zijn ook voor wat minder te vinden bij Kop og Kande en Inspiration. Gewoon funky ontwerpen die elk huis of keuken er DEENs uit laten zien! Denemarken staat bekend om hun unieke en stijlvolle keukengadgets en ze zijn goed gemaakt om lang mee te gaan.

Souvenirborden vermijden

Vermijd alle souvenirborden, tenzij je familie/vrienden dat soort dingen verzamelen. Houd er ook rekening mee dat de Strøget een geweldige plek is om te winkelen, maar hun prijzen zijn veel hoger dan die in de buitenwijken. Een wandeling van 10 minuten naar Vesterbrogade of Norrebrogade brengt u in de buitenwijken waar dezelfde winkels zijn, maar met betere prijzen. Vergeet niet om verstandig te besteden, want het is niet goedkoop.

Denemarken