De top 5 toeristenvallen in Kopenhagen

Kopenhagen is een prachtige stad, zeker als je het op de juiste manier weet te gebruiken. Hier is een lijst met enkele gouden gedragsregels en toeristenvallen. Vermijd deze en u bent op de goede weg naar een fantastisch verblijf.

1. Tivoli tijdens belangrijke feestdagen

Tivoli is leuk maar ook duur. Als de grootste toeristische attractie van Denemarken met meer dan 4 miljoen bezoekers per jaar, is de enorme rij buiten op speciale dagen zoals Halloween en Kerstmis het wachten echt niet waard. Tivoli moet in de zomer worden bezocht, of helemaal niet, en wees bereid een groot bedrag te betalen voor attracties, eten, drinken, eigenlijk voor alles binnen de muren.

2. De belangrijkste winkelstraat

De belangrijkste winkelstraat is nergens heen te gaan. Het is er druk, de winkels zijn hetzelfde als in elke andere Europese stad en de hoge gebouwen blokkeren de hele dag de zon. Door de belangrijkste winkelstraat ‘Strøget’ te vermijden, vermijd je ook andere onaangename fenomenen zoals oplichters, bedelaars en dieven.

3. Het fietspad zonder fiets

Vermijd ten koste van alles om op de fietsstrook te stappen! Mensen fietsen veel in Kopenhagen en ze rijden snel in alle straten en op elk moment van de dag en nacht – een veelvoorkomende beginnersfout is om zonder te kijken het fietspad op te gaan en dit leidt meestal tot enorme files en stapels fietsen en mensen op straat. Als het allemaal niet zo slecht afloopt, kun je er zeker van zijn dat je een paar zure woorden van de motorrijders krijgt als je deze fout maakt.

4. De dure rondvaarten

De rondvaarten door de grachten zijn een geweldige manier om de stad te zien, maar wees voorzichtig: twee verschillende bedrijven exploiteren de boten en één is het dubbele van de kosten. De goedkope ‘Netto’-boten zijn de juiste keuze, en je zult zelfs de vervelende mededelingen van de sprekers van de toeristengids vermijden.

5. Toeristenbars in de binnenstad

Bij aankomst op het centraal station van Kopenhagen proberen posters je naar bars zoals Rosy McGee’s te lokken. Dit moet koste wat kost worden vermeden. Geen enkele lokale bevolking zou ervan dromen om binnen te stappen; de drankjes zijn duur, de muziek is verschrikkelijk en het publiek is tieners of van middelbare leeftijd.

Denemarken