De beste Europese bestemmingen in de winter

De winter draagt ​​veel vermommingen in Europa. Terwijl het noorden huivert onder een sneeuwdeken, geniet de Middellandse Zee van warme zonnestralen. Hoewel Europa het hele jaar door adembenemend is, maakt de kerstsfeer die zich over de hele bestemming verspreidt het tot een fantastische plek om te bezoeken.

Rovaniemi, Finland

De officiële residentie van de kerstman is een must-see bestemming tijdens de kerstmaand. De heilige in het rode pak woont in een grot die gratis te bezoeken is. Je kunt zelfs het Arktikum museum bezoeken om de geschiedenis van deze plek te bekijken. Zorg ervoor dat je je bundelt, want de temperaturen zijn hier gewoonweg verbluffend, waardoor het een van de beste Europese bestemmingen in de winter is.

De Kerstmarkten Oostenrijk & Duitsland

In welk deel van de wereld je je ook bevindt, je hebt vast wel eens van de kerstmarkten gehoord. Deze populaire en romantische markten, die van Duitsland een van de beste Europese bestemmingen in de winter maken, lijken overal in Duitsland uit de grond te stampen en serveren delicatessen zoals glühwein, handgemaakte ambachten en andere vakantietraktaties. Als u het meeste uit de feestdagen wilt halen en deel wilt nemen aan historische festiviteiten, dan zijn de kerstmarkten de perfecte plaatsen om te bezoeken.

Kopenhagen, Denemarken

Voor een echte sprookjesvakantie, waar zou je anders heen gaan als niet naar het huis van Hans Christen Andersen. Ook de thuisbasis van de immens populaire Kleine Zeemeermin, de ware schoonheid van de stad ligt in de gezellige kleine cafés en bars. Verwarm de binnenkant van je hart met een warme mok glogg terwijl je het prachtige verlichte 19e-eeuwse Tivoli-pretpark bezoekt.

Abisko, Zweden

Voor wie van harde winters houdt, is Zweden de place to be. Als een van de beste Europese bestemmingen in de winter, is het het meest noordelijke gebied dat met de trein kan worden bereikt. De verbluffende aurora borealis schildert het canvas van de lucht tussen de maanden december en januari, aangezien de zon enkele weken niet opkomt. Husky-mushing en langlaufen zijn slechts enkele van de spannende winteractiviteiten die u op de bestemming kunt ondernemen.

Athene, Griekenland

Het maakt niet uit welke tijd van het jaar het is, een bezoek aan Europa zou onvolledig zijn als je Griekenland zou missen. De historische bestemming is prachtig in de zomer, maar de winter maakt het een beetje specialer omdat de drukte verdwijnt en je op eigen gelegenheid kunt verkennen. Je krijgt niet alleen een unieke ervaring, je bespaart ook geld op toeristenprijzen, je hoeft niet de intense hitte te verdragen of luchtvervuiling op te lossen. Zorg ervoor dat je dit geheim niet naar buiten laat of de winters zullen binnenkort hetzelfde zijn als de zomer.

Venetië, Italië

Carnevale is een ervaring van je leven en mag in geen geval worden gemist. Dit evenement in februari, dat in de winter op een van de beste Europese bestemmingen wordt gehouden, is surrealistisch, majestueus en angstaanjagend mooi. Gekostumeerde dansen en uitgebreide maskers geven een kijkje in de kleurrijke geschiedenis van de plaats.

Berlijn, Duitsland

Terwijl de Postdamer Platz in de winter wordt omgebouwd tot een winterwonderland, bruist de stad van opwinding. Ook met enkele van de kerstmarkten die kenmerkend zijn voor Europa, wat echt geweldig is aan een bezoek aan Berlijn, zijn de winteractiviteiten waaraan u deel kunt nemen. Bezoek de ijsbaan, ski van enkele van de grootste hellingen of glijd er op rubberen banden van af.

Denemarken