Een kijkje in de belangrijkste bezienswaardigheden van Kopenhagen

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken. De stad werd gesticht in het jaar 1167. De stad heeft een rijke geschiedenis en staat bij velen bekend als de designhoofdstad van Scandinavië. De drie topattracties in de stad volgens bezoekers zijn het pretpark van Tivoli, het standbeeld van de kleine zeemeermin en het huis van de koninklijke familie, het kasteel Amalienborg.

De bekendste attracties van Kopenhagen

Hier is een overzicht van de bekendste attracties van de stad:

Tivoli

Dit is een van de topvermaak die je in de stad kunt vinden, en misschien ook wel in heel Europa. Tivoli is een bizarre mix van het natuurlijke en het kunstmatige. Het werd opgericht in 1843, met een door paarden getrokken carrousel en een achtbaan. Tegenwoordig vind je er 25 attracties, bonusspellen, arcades, 2 theaters, openluchtpodiums en musea. Van de 4 achtbanen is ‘Rutschebanen’ de oudste en ook de meest geliefde onder de lokale bevolking.

Den Lille Havfrue of de kleine zeemeermin

Het is gelegen aan de inham van de Inderhavnen. Een paar honderd jaar geleden bestond dit gebied uit bordelen en bars, waarvan bekend was dat de zeelieden die Copehagen bezochten, bezochten. Nu is er niet veel meer over van de slonzige en louche delen. De kleine zeemeermin blijft echter als een onschuldige herinnering aan het verleden.

Amalienborg-slot

De Deense koninklijke familie werd in 1794 de bewoners van dit paleis. De belangrijkste attractie is de wisseling van de wacht die elke middag plaatsvindt. Een heel spektakel! Er is ook een museum dat open is voor het publiek in het paleis.

Bonustip: als u Kopenhagen in juni, juli en augustus niet bezoekt, kunt u genieten van al deze attracties zonder wachtrijen te ontmoedigen.

Denemarken