Interessante musea om te bezoeken in Denemarken voor mensen die van kunst en geschiedenis houden

Ongetwijfeld heeft Europa tal van ‘s werelds meest interessante sites om te bezoeken, hetzij voor vakantie, studie of vrije tijd. Denemarken, gelegen net boven Duitsland en onder Zweden, is een van de beste keuzes die reizigers, vooral museumliefhebbers, niet mogen missen om naar toe te gaan.

Hoewel het een relatief klein land is in termen van geografische grootte, heeft Denemarken ‘s werelds beste schuilplaatsen voor kunstwerken en tentoonstellingen met bewijzen van leven in het verleden. Het meest populair onder deze galerijen zijn Sommer’s Automobile Museum, de Viking, de Moesgard, de Aros Aarhus Kunst en het Women’s Museum.

Luxe auto’s

Sommer’s Automobile Museum vindt zijn oorsprong terug in de tijd van leden van Sommers familie, die grote belangstelling hadden getoond voor auto’s, vooral luxe auto’s. Ole Sommer werd beïnvloed door zijn grootvader, die vroeger een autodealerbedrijf had, bij het ontwikkelen van genegenheid voor auto’s.

Ole toonde al op zeer jonge leeftijd een sterke interesse in voertuigen. Hij studeerde autofabricage in de Jaguar-fabriek en behaalde een certificaat in gereedschapmakerij. Na zijn studie richtte hij in de jaren 70 een autoproductiebedrijf op. Hij deed dit terwijl hij zich bezighield met het verzamelen van mooie maar dure auto’s. Zijn collecties leidden later tot de oprichting van Sommer’s Automobile Museum, dat nu een hit is onder autofanaten en regelmatige reizigers.

Er zijn ongeveer 2.000 automodellen om persoonlijk te zien op deze plek. Inbegrepen in deze collecties zijn vintage en oude auto’s, auto’s met uniek sterke motoren en auto’s die elektronisch lopen.

Het Vikingmuseum

De Viking is een andere populaire plek om te bezoeken in het prachtige maar bescheiden Europese land. Als je hierheen gaat, hebben bezoekers het gevoel dat ze zijn teruggegaan naar de middeleeuwen van de Vikingen, wiens schepen een symbool waren van de veroveringsmachten van Scandinaviërs.

Mensen die naar het Vikingmuseum komen, maken kennis met de cultuur van scheepsbouw en zeevaart, en de levensstijl van deze zeer gewaardeerde mannen. Deze galerij heeft ook een replica van een Scandinavisch schip, waar toeristen kunnen rijden en roeien. Op deze vermakelijke en leerzame toeristische bestemming is ook een film te zien over het opgraven van een aantal schepen.

Moesgard Museum

Ondertussen helpt het Moesgard Museum toeristen de prehistorie van Denemarken te begrijpen en te waarderen. Het vertoont archeologische stoffen die de eerste bewoners van het land vertegenwoordigen. Een voorbeeld is de Grauballe-man, wiens laatste bestaan ​​op aarde naar schatting zo’n 2000 jaar geleden is.

Deze site laat ook zien hoe het leven toen was tijdens de IJzertijd, mede door tentoonstelling van oude wapens.

Aros Aarhus kunstmuseum

Een andere opmerkelijke plek om te bezoeken is het Aros Aarhus kunstmuseum, dat een van de grootste in Noord-Europa is. Deze site dient als een galerij met talloze kunstwerken – zowel moderne als oude en de oudste stukken kunnen wel 300 jaar oud worden.

Vrouwenmuseum

Ten slotte heeft het Vrouwenmuseum tot doel de bijdragen van de vrouwen van Denemarken door de geschiedenis heen te vieren. Het toont zowel kunstwerken als objecten die betrekking hebben op de geschiedenis van het land met een focus op vrouwelijke bijdragen.

Kunst en geschiedenis in Denemarken

Met verschillende galerijen voor kunst en geschiedenis in Denemarken, zullen toeristen die willen leren terwijl ze reizen Denemarken een onweerstaanbare plek vinden om te bezoeken.

Denemarken