De waarheid over Deens gebak en de diabetesvriendelijke bakkerij

Desserts maken een maaltijd niet alleen spannender. Over het algemeen zijn desserts eenvoudig voedsel dat het leven een beetje zoeter kan maken dan normaal. Taarten en taarten staan ​​daarbij bovenaan de lijst. Afgezien van cakes en taarten, zijn er echter andere desserts die echt onweerstaanbaar zijn voor de smaak. Waarvan er één uit Denemarken komt. Ze noemen het Fruit Danish.

Wat is een Deens gebak? Waar kwam het precies vandaan? Hoe gezond is het?

Kortom, een Deens gebak zou zijn oorsprong vinden in Wenen en is populair als zoet gebak. Het heette wienerbrod, een term die zich vertaalt als Weens brood. In Spaanstalige landen bekend als factures, wordt het Deense gebak facturas genoemd.

Men geloofde dat het uit Denemarken kwam en zijn populariteit bereikte zijn buurlanden in de Scandinavische regio. Elk land maakte zijn versie van dit populaire gebak.

Een Deens Gebak wordt gemaakt van de gebruikelijke ingrediënten van een gebakje zoals eieren, melk, gist en bloem. De hoeveelheid boter is groter dan gebruikelijk om die extra smaak aan het deeg te geven. Als het deeg is gemaakt, wordt het dun uitgerold. Op het dunne deeg wordt gesmolten boter uitgesmeerd en in vele lagen gevouwen. Dit proces wordt gedaan om het deeg later gemakkelijk te gebruiken te maken. Het wordt echter herhaald om een ​​gebakje te bedenken dat schilferig en luchtig is. Er wordt meer boter verspreid voor de smaak. Wat betreft het vormen van het deeg, het gewone Deense gebak heeft een cirkel in het midden om de toppings op hun plaats te houden. Andere bakkers maken het deeg in spiralen of in een achtvorm voor de afwisseling.

De topping is belangrijk

Toevoegen aan de smaak van het Deense gebak is de topping. Een brede selectie van toppings kan worden toegevoegd om deze lekkernijen nog smaakvoller te maken. Veel voorkomende toppings zijn zoete toevoegingen zoals chocolade, vla en glazuur. Er zijn ook toppings met een pittige twist, zoals fruit of jam. Voor een romigere smaak gaan sommigen voor roomkaas.

Natuurlijk, hoe graag iemand ook Deens gebak zou willen hebben, de zoetheid en het caloriegehalte die dit gebak biedt, is een probleem. Voor gezondere opties gebruiken gespecialiseerde bakkerijen, zoals de diabetesvriendelijke bakkerij, alternatieven in hun ingrediënten. In plaats van gewoon meel te gebruiken, gebruiken ze de meer voedzame versie ervan, namelijk volkoren meel. Als het op zoetstoffen aankomt, laden gewone suikers alleen de calorieën op, dus gebruiken ze alternatieve zoetstoffen zoals xylitol.

Deze opties zorgen voor een gezonde manier om van het Deense gebak te genieten. Zowel gezondheidsbewuste mensen als diabetici kunnen nu zonder schuldgevoel Deens gebak eten wanneer ze de diabetesvriendelijke bakkerij bezoeken.

Tot uw plezier in de diabetesvriendelijke bakkerij!

Denemarken