Is Denemarken de gelukkigste plek om te wonen ter wereld?

Je hebt misschien wel of niet gehoord dat Denemarken is uitgeroepen tot de gelukkigste plek ter wereld om te wonen. Als je aan de gelukkigste plek denkt, denken de meesten aan Disneyland. Maar zou Denemarken echt de plek kunnen zijn waar je het gelukkigst wordt om te wonen? Ik zou moeten zeggen, ja, ja, dat doet het. Probeer je voor te stellen wat je zou beschouwen als de gelukkigste plek om te wonen. De meesten zouden zeggen dat hun ideale paradijs zonnig weer, mooie stranden en tropisch is. Denemarken is echter verre van dat. Denemarken is een erg koud land, waar het het hele jaar door regent. Dus hoe kan deze koude plek zo gelukkig zijn?

Een gedeelde ervaring

Ik ben geboren en getogen in Denemarken en heb daar 11 jaar gewoond. Denemarken heeft een positieve vibe over zich. Denen zijn zulke aardige mensen (meestal) en genieten met volle teugen van het leven. Het land zelf is prachtig met zoveel verbazingwekkende historische gebouwen en prachtige landerijen overal.

De hoofdstad Kopenhagen is een leuke en spannende plek om te wonen. Je zult er nooit een saai moment vinden. Nu heeft Denemarken echter zeer hoge belastingen. Ze betalen tussen de 50 en 70 procent van hun inkomen, maar in ruil daarvoor krijgen ze gratis gezondheidszorg en gratis onderwijs. Vanwege de hoge belastingen vinden mensen banen geen “slechte banen”, omdat je gemakkelijk hetzelfde betaald zou kunnen worden als een vuilnisman, aan een artiest. Mensen zijn echt trots op hun baan, wat ze ook mogen zijn.

Een speciale plek in de wereld

Denemarken is naar mijn mening echt de gelukkigste plek ter wereld om te wonen. Ik heb in verschillende landen gewoond en geen van hen is te vergelijken met Denemarken. Natuurlijk kun je genieten van warmer weer, maar de sfeer en het landschap van Denemarken kunnen nergens anders worden overtroffen. Bovendien is het eten goddelijk! Nu ben ik nooit fan geweest van de haring die Denen graag eten, maar Frikadeller is een Deense specialiteit en smaakt zo heerlijk. Ik beveel Denemarken ten zeerste aan als een plek om te bezoeken. Velen vergeten Denemarken vanwege hoe klein het is, maar het is echt die speciale plek in de wereld voor mij.

Denemarken