Verborgen reisjuweeltjes van Europa

Europese landen blijven tegenwoordig enkele van de meest geliefde reisbestemmingen ter wereld, omdat ze de thuisbasis zijn van vele opmerkelijke bezienswaardigheden en attracties die jaarlijks vele miljoenen internationale bezoekers trekken. Als een Europese vakantie je aanspreekt, heb je waarschijnlijk verschillende populaire Europese toeristische plekken in gedachten. Maar wat als u een terugkerende reiziger bent of iemand die liever de verborgen reispareltjes van Europa verkent in plaats van de gebruikelijke attracties te bezoeken?

Vergeet de Eiffeltoren in Frankrijk, het Colosseum in Rome of het Canal Grande van Venetië in Italië. Er zijn eigenlijk veel onontgonnen hoeken in Europa die meer avontuurlijke bezoekers kunnen interesseren. Een beetje onderzoek zal deuren openen naar tal van interessante opties. Hier zijn er maar een paar:

Kasteel Kronborg in Denemarken

Reizigers die goed lezen in klassiekers zullen zeker blij zijn met een bezoek aan kasteel Kronborg, een groot bolwerk in de buurt van de stad Helsingor. Deze stad is waarschijnlijk bekend bij lezers die dol waren op Elsinore in Hamlet van William Shakespeare.

Kasteel Kronborg is ook populair voor het huisvesten van een standbeeld van Holger Danske of Ogier de Deen, zoals het in de volksmond bekender is. Er wordt gezegd dat het legendarische personage in het kasteel blijft slapen tot het moment dat hij moet opstaan ​​en Denemarken moet verdedigen tegen groot gevaar.

Afgezien van zijn betekenis in de literatuur, heeft het kasteel ook een interessante geschiedenis. Het diende als een fort in de jaren 1420, werd in 1585 omgebouwd tot een uniek renaissancekasteel en werd van 1739 tot de jaren 1900 gebruikt als gevangenis (met koningin Caroline Mathilde van Denemarken en Noorwegen als een van de beroemde gevangenen).

Giant’s Causeway in Noord-Ierland

Een van de meest intrigerende verborgen reispareltjes van Europa ligt langs de kust van Noord-Ierland, een adembenemend natuurwonder genaamd de Giant’s Causeway. Dit stuk van ongeveer 40.000 basaltkolommen die in elkaar grijpen, is het resultaat van een oude vulkaanuitbarsting 62 tot 65 miljoen jaar geleden. Er zijn eigenlijk veel epische verhalen over de oorsprong ervan. De legendes zijn er in vele versies, die allemaal draaien om de veldslagen van de Ierse krijger Finn McCool met zijn Schotse equivalent Benandonner. Deze natuurlijke toeristische attractie werd in 1986 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.

Truva (Troje) in Turkije

Turkije is een uniek land, vooral in geografische zin – het ligt in zowel Europa als Azië. De Euraziatische natie is de thuisbasis van vele oude steden, waaronder Truva, beter bekend als Troje, een stad die zowel legendarisch als feitelijk is, absoluut een van de verborgen reispareltjes van Europa.

Troje wordt in Homerus’ Ilias gepopulariseerd als de plaats van de Trojaanse oorlog, een epische strijd die de Grieken (Grieken) tegen de stad voerden nadat de Trojaanse prins Paris Helen, de vrouw van de Spartaanse koning Menelaus, had ingenomen.

Het huidige Troje dook weer op toen de Duitse zakenman Heinrich Schliemann en de Engelse archeoloog Frank Calvert een veld opgroeven in Hisarlik (moderne naam voor de locatie van de oude stad). De twee opgegraven steden die na elkaar gebouwd leken te zijn. Tegenwoordig zijn de verborgen reispareltjes van Europa delen van de legendarische muren van Troje en het herbouwde paard van Troje.

Denemarken