Veiligste plekken ter wereld om te verkennen

Vakantie is alles over het zoeken naar nieuwe en heerlijke ervaringen. Veiligheid tijdens een expeditie is een groot criterium dat waarde toevoegt aan de vakantie. Bekijk de topbestemmingen ter wereld waar een veilige en heerlijke vakantie het meest waarschijnlijk is.

Singapore

De Zuidoost-Aziatische eilandstaat heeft tal van aanlokkelijke attracties zoals Singapore Botanic Gardens, Marina Bay, Singapore Flyer en Singapore Zoo, en dit is de reden waarom vliegtickets van het VK naar Singapore zo populair zijn onder Britten. Bovendien maken de hoge standaard van hygiëne en veiligheid deze stadstaat tot een gerespecteerde reisbestemming in de wereld. Singapore heeft een buitengewoon laag moordcijfer van 0,38 per 100.000 mensen en scoort ook het laagst op het gebied van misdaad en diefstal. Het land behandelt de vakantiegangers hartelijk met een hygiënische omgeving, extreem schoon voedsel en veilig drinkwater. Bovendien zorgen een efficiënt gezondheidszorgsysteem, goede sanitaire voorzieningen, veilige accommodatiemogelijkheden en gegarandeerde veiligheid ervoor dat velen terugkomen.

Ierland

Ierland is een paradijs vol prachtige meren, zonovergoten bergen en adembenemende natuurschoon. De attracties van het land worden goed aangevuld door de veilige omgeving van de regio, waardoor het een geweldige vakantiebestemming is. In dit deel van de wereld worden minimale gevallen van beroving, afpersing en kaping gemeld. Ierland heeft lage moordcijfers van 0,32 per 100.000 mensen. Bovendien zullen reizigers in Ierland waarschijnlijk niet te maken krijgen met problemen zoals geweld en intimidatie. Veilige huisvesting, schoon water en hygiënisch voedsel dragen bij aan het algehele gevoel van veiligheid en gezondheid in het land.

Zwitserland

Een andere mooie en veilige bestemming in de wereld is Zwitserland. Met een laag misdaadcijfer en ongelooflijke natuurlijke pracht, zorgen deze Europese landen voor een betoverende vakantie. Zwitserse steden als Genève en Zürich worden beschouwd als een van de veiligste steden ter wereld. Het moordcijfer van 2,2 per 100.000 mensen per jaar behoort tot de laagste ter wereld, net als de vuurwapencriminaliteit. Andere factoren zoals schoon voedsel en goed ontwikkelde sanitaire voorzieningen zorgen voor andere eisen van reizigers. Met zo’n veilige omgeving kunnen vliegtickets naar Zwitserland bijna vluchten naar de hemel lijken!

Denemarken

Denemarken is een van de topscorers in de internationale veiligheidsranglijst. Het land staat erom bekend een hoge kwaliteit van leven te bieden en de mensen in het land worden beschouwd als de gelukkigste ter wereld. Reizigers die vliegtickets naar Denemarken boeken, hoeven zich geen zorgen te maken over de veiligheid, aangezien het land een minimaal risico op overvallen en zakkenrollerij heeft. Het zeer lage aantal moorden in het land van 0,88 per 100.000 mensen is een andere verleidelijke factor die toeristen verleidt. Accommodatie optie in het land is ook over het algemeen veilig.

Zorg altijd zelf voor je veiligheid op reis

De bovengenoemde landen worden als veilig beschouwd in termen van misdaadcijfers, geweldsincidenten, houding van mensen ten opzichte van buitenlandse toeristen en sanitaire voorzieningen. Toeristen moeten echter passende maatregelen nemen om hun veiligheid te garanderen en een plezierige vakantie te hebben.

Denemarken