Hoe meubeldesign de afgelopen 100 jaar is veranderd

De behoeften en wensen van consumenten zijn in de loop van de tijd enorm veranderd. Dit is duidelijk te zien aan alles wat er is veranderd op het gebied van technologie, voertuigen, mode en interieur. Elk aspect van het kopen van consumenten wordt gekenmerkt door een constante verandering in het ontwerp. De consument is zich er misschien niet helemaal van bewust, maar het meubeldesign is de afgelopen 100 jaar enorm veranderd.

Het vroege tijdperk van meubeldesign werd gekenmerkt door veel handgemaakte stukken. Veel van de meubels uit het vroege tijdperk van meubeldesign werden buiten de Verenigde Staten geproduceerd. Italië, Mexico, Denemarken, Zweden en Canada waren allemaal belangrijke spelers op het gebied van meubelimport.

Sommige van deze gebieden leveren nog steeds meubels voor de Verenigde Staten, maar de VS zijn niet zo sterk afhankelijk van import als 100 jaar geleden. Veel van het meubilair dat in de Verenigde Staten wordt gekocht, wordt in Amerika vervaardigd.

Het Amerikaanse ontwerp

Het Amerikaanse ontwerp betekende ook een verandering in kwantiteit. Bepaalde meubels worden in massa geproduceerd door technologische vooruitgang die veel handgemaakte productietechnieken drastisch heeft verminderd. Dit heeft ook de manier veranderd waarop consumenten meubels kopen. De hedendaagse meubelontwerpen zijn uitgebreid met meer dan een bank en een love seat. Veel meubelsets zijn ontworpen met een fauteuil of een poef. Dit uitgebreide ontwerp heeft de woningbouwprojecten ondersteund die zijn ontworpen voor grotere gezinseenheden.

Een ander aspect van design dat verandering markeert, zijn de verschillende variëteiten die beschikbaar zijn. Banken en stoelen zijn gemaakt van leer en suède, maar er zijn ook unieke ontwerpers die gespecialiseerd zijn in andere materiaalontwerpen. Er zijn ontwerpers die banken van papier maken. Anderen kunnen zelfs unieke stoffen zoals kristallen gebruiken om stoelen te vormen. Het meeste hiervan is experimenteel, maar veel van de huidige ontwerpen geven een klein kijkje in toekomstige meubelontwerpen.

Minder hout om meubels te maken

Dit wordt nog meer gerealiseerd naarmate meer ontwerpers groen gaan en minder hout gebruiken om meubels te maken. Veel hiervan is gebaseerd op de krachtpatsers die achter veel van de ontwerpen zitten die tegenwoordig worden gekocht. De meubelverkoop is niet langer een eendimensionale verkoopmarkt. Tegenwoordig hebben voormalige supermodellen zoals Cindy Crawford een grote rol in het creëren van verschillende meubelontwerpen. Dit markeert een grote verandering ten opzichte van de beperkte ontwerpen die 100 jaar geleden beschikbaar waren.

Dit ras maakt deel uit van de verandering waar consumenten de afgelopen jaren naar hebben uitgekeken. Hedendaagse meubels zijn een gespreksonderwerp. Het is meer dan een paar stoelen en een bank. Meubels zijn er in verschillende texturen en kleuren. Er zijn pluche banken, decoratieve stoelen en kleurrijke banken die met technologie zijn ontworpen. Deze stukken tonen voortdurende veranderingen in het ontwerp.

Denemarken