Designklassiekers van hedendaags meubilair

Af en toe komt er een meubel voorbij dat zo opvallend qua design is dat het in één klap een moderne klassieker wordt. Een dergelijk modern meubelstuk is de S Chair, algemeen bekend als de Panton Chair, ontworpen door Verner Panton. De S Chair, of Panton Chair, is direct herkenbaar en heeft een space age-look en is verkrijgbaar in een verscheidenheid aan gedurfde en levendige kleuren.

Verner Panton komt oorspronkelijk uit Denemarken en wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke meubelontwerpers van het land. Zijn gebruik van moderne materialen, vooral kunststoffen, en zijn futuristische ontwerpen maakten hem enorm populair in de jaren zestig, toen deze look erg gewild was.

De S Chair

Verner Panton ontwierp de S Chair voor het eerst in 1960 en het was de eerste single-form, spuitgegoten plastic stoel ooit gemaakt. Zonder poten of zichtbare rugleuning is de stoel een echte stijlinnovatie. Door de felle kleuren en de moderne vorm was de stoel gedurende de jaren 60 razend populair. Nu geniet de S Chair een hernieuwde populariteitstoename en het is gemakkelijk in te zien waarom – dit moderne meubelstuk past naadloos in elk huis en zijn materiaal en vorm maken het een uiterst praktische keuze voor elk huishouden.

Een ander direct herkenbaar stuk eigentijds meubilair is de Marshmallow Chair, ontworpen door George Nelson. Gemaakt in 1956, het is avant-garde design op zijn best. Hoewel de Marshmallow Chair een speels ontwerp is, is hij uiterst comfortabel en dit is een van de redenen waarom dit eigentijdse meubel door de jaren heen zo populair is gebleven.

De Marshmallow Chair

George Nelson creëerde een unieke, originele en opvallende look met zijn historische Marshmallow Chair en hoewel het speels was, was het ontworpen met functionaliteit duidelijk op de voorgrond. De serie ronde kussens op een stalen frame is een echte blikvanger. Deze functie heeft een aantal grote voordelen; kussens kunnen worden verwijderd en opnieuw worden bevestigd, waardoor het gemakkelijk schoon te maken is, en door de kussens te kunnen verplaatsen, wordt elk deel van de stoel gelijkmatig gebruikt en gedragen. Het ontwerp van dit eigentijdse meubel leent zich voor felgekleurde kussens voor een extra vleugje drama.

Als je een echt statement wilt maken met eigentijdse meubels, kun je geen betere keuze maken dan deze stukken ontworpen door Verner Panton en George Nelson. Hun gedurfde ontwerpen en het gebruik van levendige kleuren maken dit meubel zowel prachtig om naar te kijken als erg leuk te zijn. De echte sleutel tot dit eigentijdse meubilair ligt echter in de ultieme bruikbaarheid, waardoor het ideaal is in het moderne huis.

Denemarken