Bewijs dat Vikingen en Indianen in Dakota vochten voordat Columbus arriveerde

Tijd voor Vikingen om zich te verenigen en hun erfgoed terug te nemen. Vikingrunen en artefacten zijn door het hele land ontdekt. Laat deze artikelen inleidingen voor u zijn. Ga naar het Net en surf voor meer info. e-mail al uw verwanten met de info. Harde kopieën maken voordat ze worden verwijderd door?

Lars J Hange, geboren in Denemarken in 1837, schreef het boek “Hebben de Noormannen het Dakota-land bezocht?” De Indian Legends of the Dakotas bevatten aanwijzingen voor onze oude Noordelijke taal. De kerkelijke bediening onder leiding van de aartsbisschop van Breman laat zien dat er in de 12e eeuw minstens duizend families waren in de Amerikaanse koloniën, in het Dakota-gebied. Daarvan is een schriftelijk bewijs in de Vaticaanse bibliotheek.

Noordelijke woordenschat

Er zijn minstens 100 woorden in Chipewa, Algonkin, Oneidas en andere stammen die tot onze oude Noordelijke woordenschat behoren.

De Scandinaviërs bezochten het binnenland van de Dakota’s lang voor de Franse en Engelse ontdekkingsreizigers.

Er is een grote runeninscriptie in de Ludlow-grot in South Dakota. Er zijn runen gegraveerd onder de nek van een koe met kalf. De Runes MLT is een niet-klinkende vorm van oud-Noorse wortels die ‘melk geven en melken’ betekenen.

De rotstekening is het werk van een Noorman. Waarschijnlijk dateerde een boer in opdracht van Noorssprekende jongeren, waarschijnlijk zijn eigen kinderen, uit de twaalfde eeuw.

Rune-mysteries in Tennessee

De beroemde “Thruston Tablet” werd in 1874 gevonden in de buurt van Castilian Springs, Tennessee. Het heeft aan beide zijden een afbeelding. Het registreert een schermutseling tussen Indianen en Vikingen.

Fredrick Pohl, auteur van verschillende boeken over Vikingbewijs, schreef erover in zijn boek ‘Viking Settlements of North America’. Hij vertelt over de strijd. Het pictogram bevindt zich nu in het Tennessee State Museum in Nashville. Zoek het op op het net. Maak papieren kopieën voordat al onze artefacten worden verwijderd.

Denemarken