Middernachtzon – De andere ruwe versie van de Twilight Saga

Mensen moeten bekend zijn met vier boeken van de Twilight Saga: Twilight, New Moon, Eclipse en breaking Dawn. Slechts enkele van de mensen weten echter dat er nog een boek is dat eigenlijk deel gaat uitmaken van de Twilight Saga: Midnight Sun. Helaas werden kleine delen van het ruwe ontwerp illegaal op internet geplaatst, waardoor de auteur, Stephenie Meyer, besloot het concept stop te zetten.

De middernachtzon als natuurlijk fenomeen

Evenals een andere titel van de Twilight Saga, gebruikte Meyer middernachtzon als een van natuurlijke fenomenen als de titel van het boek. Dit fenomeen doet zich meestal voor op de noordelijke breedtegraden en nabij het zuiden van de poolcirkel, evenals op het zuiden en nabij het noorden van de zuidpoolcirkel. Het gebeurt tijdens de zomermaanden en zoals de naam al aangeeft, stelt dit fenomeen je in staat om de zon midden in de lokale nacht te zien. In eenvoudiger zin, de zon is 24 uur onafgebroken zichtbaar. Sommige landen of gebieden die dit fenomeen mogelijk ervaren, zijn landen die worden doorkruist door de poolcirkel, zoals Canada, Alaska (VS), Groenland (Denemarken), Zweden, Noorwegen, Finland, Rusland en IJsland.

Laten we dan teruggaan naar de middernachtzon gemaakt door Stephenie Meyer. Eigenlijk werd verwacht dat deze roman de metgezel zou zijn van het eerste boek van de Twilight Saga, Twilight. Dit boek was gepland om hetzelfde plot te hebben met Twilight vanuit het perspectief van Edward Cullen. Eigenlijk zou het toch wel heel interessant moeten zijn, aangezien het in strijd is met Twilight vanuit het perspectief van Bella Swan. Bovendien zou dit boek heel anders moeten zijn, want Midnight Sun zal het enige boek zijn dat wordt herschreven vanuit het perspectief van Edward.

Illegaal geupload

Helaas ontdekte het publiek toen dat de ruwe versie van twaalf hoofdstukken illegaal op het internet was geüpload op 28 augustus 2008. Om deze reden besloot Meyer te stoppen met het schrijven van deze roman. Ze verklaarde dat ze Midnight Sun niet kon blijven schrijven omdat ze zo verdrietig was over wat er was gebeurd. Op de een of andere manier dacht ze dat ze weer aan deze bepaalde roman zou blijven werken als ze zeker wist dat mensen dit boek vergeten waren.

Zeker, het illegaal uploaden was een betreurenswaardig geval vanwege de stopzetting van het schrijfproces van Midnight Sun. Hopelijk zal Meyer als auteur snel weer aan dit boek blijven werken.

Denemarken