Een reis naar Noord-Europa

Denemarken, dat grenst aan Duitsland, is een klein land in het noorden. Denemarken is een land met een lange en interessante geschiedenis, het is een koninkrijk dat door de jaren heen betrokken is geweest bij vele historische bewegingen. Daarnaast hebben veel koninkrijken in de buurt van Denemarken strategisch geprobeerd het land binnen te vallen. De andere buur is Zweden, dat in zekere zin aan Denemarken doet denken, bijvoorbeeld met zaken als de architectuur en sociaal gedrag. Beide landen zijn erg trots op hun tradities en hechten er veel waarde aan om in contact te blijven met de oude tradities.

Familie samenzijn is een van de waardevolle dingen die Denen en Zweden waarderen. Maar ze houden het graag voor de speciale evenementen die het hele jaar door plaatsvinden. Dit kunnen familieweekends of vakanties zijn waar ze tijd hebben om wat tijd samen door te brengen. Omdat Denen veel werken, en eigenlijk is het een groot deel van het dagelijkse leven in Denemarken, om een ​​druk leven gaande te houden.

De Deense levensstijl en architectuur

Toen ik Denemarken bezocht, zag ik veel interessante dingen en veel oude steden in het hele land, met een vleugje romantiek. Wat me het meest opviel waren de prachtige huizen in de kleine steden rond de eilanden. Het is heel gemakkelijk op te merken en iedereen die ooit in Denemarken is geweest, weet wat ik bedoel. Ik reisde vanuit Duitsland en reed op mijn motor naar een klein kustplaatsje in het noordoosten van het kleine eiland genaamd Fyn. Toen ik naar Kerteminde kwam, voelde ik me zo opgelucht, omdat ik echt het gevoel kon voelen omringd te zijn door het water. Het strand ging met een lange kustlijn van de ene site naar de andere. Het was een zomervakantie of liever een vakantie voor mij, dus ik ging elke dag zwemmen in de prachtige oceaan.

Mijn eerste keer in een bed and breakfast

Ik sliep in de bed and breakfast Samlingsstuens, die in het centrum van het stadje lag. Het had zijn huisvesting in een beschermd gebouw, in een tuin genaamd “Andreasens købmandsgaard”. Hier hadden ze mooie kamers met prachtige bloemen op het bijzettafeltje naast mijn bed, en een mooie schone kamer, die ik erg op prijs stelde.

Volgens mijn tijdschema moest ik maar een paar dagen in Kerteminde blijven, maar uiteindelijk bleef ik daar 5 dagen. Ik ben zelf een beetje een natuurmens, dus ik vroeg me meestal af rond de stranden en grote bossen die in de buurt lagen.

De Vikingen van Denemarken

Ik ging ook naar het Vikingmuseum, dat ongeveer 10 km van Samlingsstuen lag. Er was een ontmoeting van moderne Vikingen aan de gang. Ik heb die dag veel dingen geleerd over de Deense geschiedenis en cultuur en ik heb zelfs echt Viking-eten geproefd.

Eigenlijk was deze plek echt een beproefde plek om met een gezin naar toe te gaan, er waren veel dingen voor de kinderen om te doen en te leren. Maar zelfs er alleen heen gaan, was echt vreugdevol.

Ik wil een woord delen dat ik tijdens mijn verblijf in Denemarken vaak tegenkwam. Het wordt “hygge” genoemd en is een unieke beschrijving van bijvoorbeeld een familieverband of misschien een andere manier om “chill out” te zeggen. Het woord is speciaal gelinkt aan Denemarken, en beschrijft heel goed hoe de Denen zijn.

Denemarken